Holodeck Four

Cynisk och naiv, med skämskudde i hand.

leave a comment

Yes, I am blind
No, I can’t see
The good things
Just the bad things, oh…

Yes, I am blind
No, I can’t see
There must be something
Horribly wrong with me…

Det är fullt möjligt att vara cynisk och naiv samtidigt. Jag tror gott om de individuella människorna jag möter, samtidigt som jag misstror massan. Jag är en pessimist och lever mitt liv genom att förvänta mig det värsta. Det är helt enkelt bättre att bli glatt överraskad än ständigt besviken. Ingen startar sitt liv med den här attityden, men man lär sig med tiden vad som får en att ta sig genom the hard times. Genom att vara så social inept som jag är så är det bättre, lättare och enklare att utgå från att ingen vill träffa mig.

Jag har aktiverat mig nu. Jag har börjat gå på roller derby och jag har varit på en Buffyträff med några av tjejerna från Proud Nerdy Geekgirls. I flera dagar så målade jag upp olika scenarion för hur allt skulle crash and burn, min vanliga ritual för att sänka förväntningarna. Ibland slår det dock över och jag väljer att inte gå. Efteråt, även om det gick bra och jag hade jättekul så ältar jag saker som hänt, hur jag betedde mig och vad jag sade. Stannade jag för länge? Pratade jag för mycket? Är jag en enorm narcissist som tror att folk bryr sig om vad jag gör eller säger? Tror jag att jag betyder något?

Jag kanske bara är the poster child för någon som inte träffar människor och därför är socialt inkompetent beyond rescue. Jag plågar mig själv med TV-serier om människor som är värre. “Peep Show”, “The Office” (UK) och andra obekväma serier, där man sitter med en kudde över ansiktet eller helt enkelt måste stänga av.

Sista Mannen På Jorden – Luft

Written by corpset

October 6th, 2010 at 8:24 am

Posted in Uncategorized