Holodeck Four

These are their stories.

leave a comment

Ben Stone: Do you know what this is?
Convict: It’s a gun.
Stone: [sarcastically] Very good, can you spell gun?
Convict: Sure. D-E-A-L.
Stone: I see you’ve passed the spelling test.

Jag vet inte hur det började. Jag har inget minne av att det inte visats, så det började nog innan jag var medveten om existensen. Men nu är det nästan slut. Originalserien Law & Order är slut. Borta är Ben Stone, Logan, Cragen, Van Buren, Briscoe, Green, McCoy, Cutter, Lupo och Bernard. Allt jag har att falla tillbaka på är mina DVD-boxar och ströavsnitt av den mycket sämre serien Law & Order: Special Victims Unit. SVU saknar charmen som originalserien hade, de små interskämten och värmen. SVU har konstig handling, nämner inte life changing events som hände i avsnittet innan och blir bara värre och värre. Seriens enda redeeming feature är Dr Elizabeth Rodgers (Leslie Hendrix) som också är med i L&O och L&O:CI. Men, men, det är Law & Order, och det får mig att somna även om det är större risk att drömma mardrömmar.

Jag har grava sömnproblem, och har alltid svårt att somna. Jag måste bli uttråkad eller distraherad för att sluta tänka på allt möjligt. Lösningen är Law & Order. Några få minuter och jag somnar. Lugnt tempo och musiken från Mike Post ger mig det min hjärna behöver för att låta mig somna.

Law & Order: Criminal Intent var alltid på en stark andraplats efter originalserien, men tappade rejält när Robert Goren (Vincent D’Onofrio) lämnade. Spiken i kistan kom när Alex Eames (Katherine Erbe) försvann och Danny Ross (Eric Bogosian) blev mördad. Serien togs över av Jeff Goldblum som den excentriska (seriously, kan han spela någonting annat?) detektiven Zachary Nichols. Men precis när vi lär känna honom och kanske börjar gilla honom lite smått så är CI nerläggningshotat och vi får höra att Goren ev kommer tillbaka för sista säsongen. Bra och dåliga nyheter på samma gång.

Men L&O-franchisen är inte stendöd än. Den nya serien Law & Order: Los Angeles (LOLA) har snart premiär i USA, men.. ingen McCoy. Ingen Rodgers? Vad kan det möjlighen ha att ge? L&O: Trial by Jury hade Briscoe (RIP, Jerry Orbach) men blev cancellad väldigt snabbt. LOLA kommer dessutom ha en crossover med den svagaste länken i L&O hittils, SVU. Det, men eftersom det ändå är L&O så får jag ge det en chans.

Räddningen kommer från Storbritannien med Law & Order: UK. Jamie Bamber (Apollo i Battlestar Galactica) och Freema Aygeman (Dr Martha Jones i Doctor Who/Torchwood) fungerar bra i sina roller, och jag gillar helt enkelt hela gänget. Ännu har de inga egna avsnitt, utan alla är omskrivna och anpassade från amerikanska L&O-avsnitt, men de känns ändå fräscha, och eftersom det är ett helt annat legal system så fungerar det. Dock är det bara sex avsnitt per säsong istället för 22-24.

In i dimman!

Written by corpset

September 23rd, 2010 at 7:50 am

Posted in Uncategorized